A A

Spreekuur

Spreekuren zijn uitsluitend op afspraak. Ook de verrichtingen door de assistentes en de POH’s gaan op afspraak. U kunt zowel telefonisch als aan de balie een afspraak maken. De assistente vraagt waarvoor u een afspraak wilt maken. Dit is om in te schatten hoeveel tijd er gereserveerd moet worden en om eventueel het spreekuur voor te bereiden. Iedere dag worden er plaatsen gereserveerd voor klachten die niet tot de volgende dag kunnen wachten. Deze spreekuren worden ingepland na overleg met de assistente of de huisarts. Soms wordt u gevraagd de volgende dag terug te bellen als de vooruit te plannen spreekuren allemaal al ingevuld zijn.

Afspraken bij de huisarts vallen niet onder het eigen risico van uw zorgverzekering. Vervolgonderzoek op advies van de huisarts over het algemeen wel. Als u onverhoopt niet kunt komen belt u dan in ieder geval even af. 

Meer tijd?

Als u meerdere vragen heeft of komt voor een lang gesprek meldt u dat dan bij het maken van de afspraak. Er kan dan extra tijd gereserveerd worden. Dit geldt ook als u met meerdere personen komt. 

Opname

Indien u het gesprek met de dokter wilt opnemen is dit toegestaan maar meldt het vooraf bij de arts.

Terugbelspreekuur

Wij maken gebruik van terugbelspreekuur. U kunt van 08.00 uur tot 10.00 uur de praktijk bellen met de vraag of de huisarts u terugbelt.

De assistente noteert uw telefoonnummer en zal vragen wat de reden is van uw verzoek. Zo weet de arts waar het over gaat en kunnen uw gegevens alvast opgezocht worden.

Het terugbel spreekuur is bedoeld voor korte adviezen en doorgeven van uitslagen. In het algemeen is het moeilijk uw gezondheid telefonisch te beoordelen. Het kan soms nodig zijn alsnog een afspraak voor het spreekuur te maken.

Het terugbelspreekuur van:

Dr. Adèr maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. tussen 10.30 uur en 11.30 uur
Dr. Prinsmaandag, woensdag en donderdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur
Dr. van Zyll de Jong maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10.30 uur en 11.30 uur
Dr Bikkerdinsdag en vrijdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur

Het komt wel eens voor dat de arts niet precies tussen deze tijden kan bellen door bijvoorbeeld een spoedgeval of drukte. Maar we streven er naar om alle vragen dezelfde dag te beantwoorden.

Indien de huisarts u niet heeft kunnen bereiken wordt de volgende werkdag nog eens contact met u opgenomen.

U bent zelf verantwoordelijk voor het opvragen van uw uitslagen.

Huisbezoek

Visites kunt u aanvragen vóór 10:00 uur. Van visites, aangevraagd na 10:00 uur, kunnen wij niet garanderen dat ze dezelfde dag afgelegd worden. Dringende spoed daargelaten. Omdat er op de praktijk betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn is het, indien mogelijk, verstandiger om naar de praktijk te komen.

Waarneming

De avond-, nacht-, en weekeinddiensten worden verzorgd door de Huisartsenpost Zuid, Maasstadweg 59, 3079 DZ Rotterdam. De ingang bevindt zich naast de Spoed Eisende Hulp van het Maasstadziekenhuis. De Huisartsenpost is alleen bedoeld voor de opvang van spoedgevallen. Indien u dringend hulp nodig heeft belt u dan altijd eerst even op; telefoonnummer 010 2909888. Visites worden alleen afgelegd als u beslist niet vervoerbaar bent. Ook hier geldt dat er op de post betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn.

Vakantie en nascholing

Tijdens vakanties en nascholingsdagen nemen de artsen van Huisartsen Laan op Zuid voor elkaar waar. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat u wordt verwezen naar de artsen aan de Lodewijk Pincoffsweg 82.

Wratten spreekuur

Wij hebben een wrattenspreekuur om de week op Maandag tussen 15.30 uur en 16.30 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen.

Urine testen

Urine voor laboratoriumonderzoek of zwangerschapstest kunt u afgeven vóór 11:00 uur. Voor de uitslag kunt u dan bellen na 14:00 uur.

Bloed prikken

Van maandag t/m vrijdag zijn de priksters van Star-MDC aanwezig voor bloedafname van 08.00 tot 08.45 uur.