A A

Over de praktijk

Welkom

Sinds 2015 zijn de Huisartsen Laan op Zuid gevestigd in het Gezondheidscentrum Laan op Zuid. De huisartsenpraktijk bestaat al sinds 1985. De huisartsen vormen samen met de praktijkondersteuners, de praktijkmanager en de assistentes een vast team dat zorgt voor continuïteit van de zorg. Binnen het gezondheidscentrum werken wij samen met fysiotherapie, thuiszorg MOB, psychologen, logopedie, diëtist en verloskundigen. Omdat wij er willen zijn voor de mensen in de wijk kunt u zich alleen bij ons inschrijven als u op een van de volgende postcodes woont: 3071, 3072, 3073, 3074 en 3077 alleen de Veranda.

Als gevolg van veel nieuwe aanmeldingen de afgelopen periode is er momenteel een tijdelijke inschrijfstop. We hebben ook geen wachtlijst.

Adres:
Brede Hilledijk 1
3072 KA Rotterdam (Feijenoord)

Contact:
T: 010-3072002
voor spoed kies optie 1

F: 010 484 15 96
M: info@haloz.nl

De praktijk is bereikbaar met Tram 20, 23 en 25 halte Vuurplaat Metro station Rijnhaven
Route

Bereikbaarheid

Het praktijknummer is: 010-3072002.
Dit nummer wordt gebruikt op  werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur.
Op dit nummer krijgt u een keuzemenu. U kunt kiezen voor afspraken, recepten, uitslagen, korte vragen, etc. Deze lijn wordt veel gebeld en kan dus wel eens bezet zijn. U helpt de assistente door de gesprekken kort te houden.

Tussen 10.00 en 10.30 uur hebben wij werkoverleg. Wij zijn dan alleen voor spoedgevallen bereikbaar.

Spoed overdag

Het spoednummer is: 010 3072001.
Dit nummer kunt u alleen draaien als er een medisch spoedgeval is. U krijgt dan voorrang op het overige telefoonverkeer. Onterecht gebruik ervan wordt direkt afgekapt.

Avond/weekend

Het nummer van de huisartsenpost Rotterdam Zuid is: 010 2909888.
Tussen 17:00 en 08:00 uur en in de weekeinden kunt u op dit nummer de assistente van de Huisartsenpost Zuid bereiken. Alleen voor medische spoedgevallen!!

Uitgangspunten en kwaliteit

Huisartsen Laan op Zuid staat voor een laagdrempelige huisartsenzorg van goede kwaliteit in de nabijheid van de patiënt en met oog voor voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en contact tussen eigen huisarts en de patiënt.Uitgangspunt is dat patienten zonder lange wachttijden voor een medisch advies of behandeling terecht kunnen.

Huisartsen Laan op Zuid heeft een duidelijk kwaliteitsbeleid.

Jaarlijks volgen de huisartsen minimaal 40 verplichte uren nascholing. Daarnaast zijn er nascholingsactiviteiten die via de zorggroep IZER worden georganiseerd rond de chronische zorg aan diabetes en COPD patienten en rond het CVRM (CardioVasculair Risico Management). Zes maal per jaar is er een Farmaco Therapeutisch Overleg met de apotheken en andere huisartsen in de wijk. De inhoud van deze bijeenkomsten staat onder controle van de ondersteuningsorganisatie Stichting Koel.

Ook de Praktijkondersteuners Somatiek en GGZ volgen de voor hun vakgebieden noodzakelijke nascholingen. Daarnaast heeft een van de POH-S de post-HBO opleiding tot Praktijkverpleegkundige Huisartsen gevolgd.

De assistentes scholen zich bij middels geaccrediteerde cursussen via diverse erkende nascholingsinstituten.

De praktijk heeft in 2018 het NPA-accreditatieproces van het Nederlands Huisartsen Genootschap doorlopen. Tijdens dit proces werd de praktijk getoetst op het gebied van kwaliteit van praktijkvoering en geleverde zorg. Het bijbehorende keurmerk is behaald en vindt u terug rechts bovenaan deze pagina.

Onze huisartsen

Bart Adèr

Huisarts, praktijkhouder

Ma, di, do, vrij

Madja Prins-van der Meijden

Huisarts, praktijkhouder

Ma, wo, do

Liesbeth van Zyll de Jong

Huisarts, praktijkhouder

Ma, di, wo, vrij

Ria Bikker

Huisarts

Di, vrij

Onze praktijkondersteuners

In de praktijk werken 4 Praktijk Ondersteuners Huisartsen (POH). Er zijn 2 POH’s voor de gestructureerde zorg voor patienten met diabetes mellitus, COPD, astma en hoge bloeddruk. Ook zijn er 2 POH’s voor de behandeling van psychische problematiek. Alle POH’s hebben daarvoor specifieke opleidingen gevolgd en zijn BIG geregistreerd.

Nicole van den Ban

Praktijkondersteuner somatiek

Ma, di, do

Marye Verschoor

Praktijkondersteuner somatiek

Di, do, vrij ochtend

Ana Salgado

Praktijkondersteuner GGZ

Wo

Emine Tanriverdi

Praktijkondersteuner GGZ

Vrij

Onze praktijkmanager

De praktijkmanager zorgt dat alles goed loopt in de praktijk. Zij is ook het aanspreekpunt als u verbeterpunten of een klacht heeft.

Latifa

Praktijkmanager

Onze praktijkassistentes

De assistente verzorgt niet alleen de telefoon en de administratieve taken, maar is ook geschoold in het doen van medische verrichtingen. U kunt bij haar terecht voor:

 • wondverzorging
 • verwijdering hechtingen
 • uitspuiten van oren
 • het geven van injecties
 • bloedprikken en bloedonderzoek
 • spreekuur voor patienten met verhoogde bloeddruk
 • urine onderzoek
 • bloeddruk meten
 • uitstrijkjes maken
 • longfunctie bepaling
 • vragen over recepten, verwijskaarten en machtigingen

Ada

Assistente

Tugce

Assistente

Imane

Assistente

Ibtissam

Assistente

Rian

Assistente