Beste patiënten,
Zoals u misschien al hebt gemerkt is het erg druk bij de huisartsenpraktijk. De zorg staat onder druk door het tekort aan personeel en de wachtlijsten in de ziekenhuizen. U moet regelmatig lang wachten aan de telefoon. Soms kan een afspraak op het spreekuur pas ruim 1 week later. Dat is vervelend voor u.
In deze brief staat hoe wij ervoor willen zorgen dat wij als huisartspraktijk u zo goed mogelijk kunnen helpen. Vanaf 1 maart zijn er daarom zaken anders geregeld.
Telefonische bereikbaarheid.
Afspraak maken : iedere werkdag van 8:00 uur tot 10:00 uur.
Uitslagen opvragen, herhaalrecepten en overige vragen: 10.30-12.30 uur en van 13.30-14.30 uur.
Aanvraag huisbezoek : voor 10:00 uur.
Na 14.30 uur zijn wij alleen bereikbaar voor medische spoedgevallen.
Vaak worden we op de spoedlijn gebeld voor zaken die niet spoedeisend zijn. Dan zullen we het gesprek snel onderbreken. U moet dan opnieuw bellen. Zo zorgen we er samen voor dat we snel bereikbaar zijn in noodsituaties.
Online gezondheidszaken regelen.
Ook online kunnen we u helpen met vragen over uw gezondheid. Via www.mijngezondheid.net of met de app MedGemak kunt u online een vraag stellen, uw uitslagen van onderzoeken inzien, een afspraak maken, medicijnen bestellen en uw dossier inzien. Dit gebeurt allemaal veilig door een inlog met uw DigiD. En dat allemaal zonder wachttijd op een tijdstip dat u uitkomt. Via onze site www.haloz.nl kunt u dat makkelijk regelen. Wij hebben wel uw e-mailadres en 06 nummer nodig om u toegang te geven. Dus wilt u dat aan ons doorgeven als u dat nog niet hebt gedaan?
Vertel uw medische klachten aan de assistente.
De assistentes, praktijkverpleegkundigen en huisartsen willen iedereen zo goed mogelijke zorg bieden. Daarom vraagt de assistente altijd aan de telefoon wat uw vraag is. Zo kan zij u zo goed mogelijk helpen. Het kan dat zij u een advies geeft, een afspraak voor u maakt op het spreekuur, vraagt of u een foto wilt sturen of u naar iemand anders verwijst met uw vraag. Ze zal ook een heel aantal vragen stellen zodat duidelijk is of u een medisch spoedeisende klacht heeft. De doktersassistente is daarin getraind en opgeleid en overlegt altijd met de huisarts. De doktersassistente is echt een onmisbare zorgmedewerker in de praktijk.
Spreekuur doktersassistente.
In de middag heeft de doktersassistente een eigen spreekuur. Dit is ook zoveel mogelijk op afspraak. U kunt daar terecht voor wondverzorging, verwijderen van hechtingen, kleine ongevallen, uitspuiten van oren, krijgen van injecties, bloedonderzoek, bloeddrukmeting, urine onderzoek, uitstrijkjes en aanstippen van wratjes en nog meer.
Doktersassistente vacature.
Denkt u nu bij het lezen van deze brief wat een mooie baan heeft een doktersassistent of weet u iemand? Laat het ons weten. Wij zijn nog op zoek naar nieuwe medewerkers.
Tot slot.
We wensen u een goede gezondheid en dank voor het vertrouwen dat u soms al jaren in ons stelt!
Heeft u een vraag of een goed idee om de zorg te verbeteren? Mail ons op info@haloz.nl
Met vriendelijke groet,
Madja Prins- van der Meijden, huisarts
Liesbeth van Zyll de Jong, huisarts
namens het hele team van Huisartsen Laan op Zuid.
Helaas kan dokter Baartman op dit moment niet werken. We weten niet precies wanneer ze wel weer aanwezig is. Tot ze er weer is, zullen er verschillende andere huisartsen voor haar invallen.
Vanaf 01 januari 2022 is dokter Adèr met pensioen. Hij is dan ook niet meer werkzaam bij ons. Dokter Prins- van der Meijden en dokter van Zyll de Jong gaan door met de praktijk van dokter Adèr tot er een vaste opvolger gevonden is. We worden geholpen door dokter Baartman die bij ons werkt en door twee waarnemend huisartsen.
De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering bij mensen met overgewicht.
Het is een programma voor 2 jaar. U start met een intake bij een leefstijlcoach. Hij of zij kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan voor een gezondere leefstijl voor op een lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan op en maakt u met de diëtiste een voedingsplan. Het voedingsplan bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten.
De GLI wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering
Voor een verwijzing moet u een afspraak maken op de praktijk
Wij doen mee met het Landelijk Schakelpunt. Via het Landelijk Schakelpunt kunnen andere zorgverleners uw belangrijkste medische informatie bekijken. Maar alleen als dat nodig is om u goede zorg te bieden. Bijvoorbeeld als u met spoed naar de huisartsenpost moet. Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens opgeslagen. Uw medische gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij uw huisarts en apotheek.
Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.
Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.
Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.
Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.
U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.
Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.