A A

Nieuws

Griepprik

Wanneer kan ik de griepprik komen halen?
Wanneer u voor de griepvaccinatie in aanmerking komt, krijgt u de uitnodiging per post. De vaccinaties worden gegeven op:
Dinsdag 08-11-2022 tussen 16:00uur en 18:00 uur

Patiënten geboren tussen 01 januari 1953 en 31 december 1956 krijgen ook een uitnodiging voor de pneumokokkenprik.

Belangrijk; NEEM UW UITNODIGINGSBRIEF MEE ! Zonder deze brief ontvangt u geen vaccinaties.

Dokter Baartman voor onbepaalde tijd afwezig

Helaas kan dokter Baartman op dit moment niet werken. We weten niet precies wanneer ze wel weer aanwezig is. Tot ze er weer is, zullen er verschillende andere huisartsen voor haar invallen.

Nieuwe huisarts in opleiding dokter Sandhu

Sinds 1 sept 2022 is dokter Sandhu bij ons in de praktijk aan het werk als huisarts is opleiding. Ze is klaar met haar artsopleiding en specialiseert zich tot huisarts aan de Eramus Universteit. Tot halverwege 2023 blijft ze in de praktijk. Ze werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmorgen. Ze werkt onder supervisie van dokter Prins. Soms zal ze u toestemming vragen om een video van het consult te mogen maken. Dat is nodig voor haar opleiding. Zo kan beoordeeld worden hoe zij de spreekuren doet en kan ze daarop feedback krijgen. Daarna wordt de opname gewist.

Dokter Adèr is met pensioen

Vanaf 01 januari 2022 is dokter Adèr met pensioen. Hij is dan ook niet meer werkzaam bij ons. Dokter Prins- van der Meijden en dokter van Zyll de Jong gaan door met de praktijk van dokter Adèr tot er een vaste opvolger gevonden is. We worden geholpen door dokter Baartman die bij ons werkt en door twee waarnemend huisartsen.

Verandering van huisartsen

Op maandag, dinsdag en donderdag werkt dokter Van Ingen bij ons in de praktijk.

Gecombineerde leefstijl interventie

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering bij mensen met overgewicht.
Het is een programma voor 2 jaar. U start met een intake bij een leefstijlcoach. Hij of zij kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan voor een gezondere leefstijl voor op een lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan op en maakt u met de diëtiste een voedingsplan. Het voedingsplan bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten.
De GLI wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering
Voor een verwijzing moet u een afspraak maken op de praktijk

Landelijk Schakelpunt

Wij doen mee met het Landelijk Schakelpunt. Via het Landelijk Schakelpunt kunnen andere zorgverleners uw belangrijkste medische informatie bekijken. Maar alleen als dat nodig is om u goede zorg te bieden. Bijvoorbeeld als u met spoed naar de huisartsenpost moet. Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens opgeslagen. Uw medische gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij uw huisarts en apotheek.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.