A A

Nieuws

Griepprikken het eerst naar mensen met een medische aandoening en 70-plussers

Er lijkt meer vraag naar griepprikken bij de huisartsen te zijn dan dat er voorraad is. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen. Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen van 70 jaar en ouder lopen meer gezondheidsrisico’s als ze griep krijgen.

Wat kunt u zelf doen? De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook om griep te voorkomen en anderen niet te besmetten. U verkleint de kans op griep door:

 • 1,5 m afstand te houden van anderen
 • vaak uw handen te wassen met water en zeep
 • drukte te vermijden
 • Voor meer informatie zie: rivm.nl/griepprik.

Griepvaccinaties 31 oktober 2020

Patiënten die in in aanmerking voor de jaarlijkse griepprik hebben een uitnodiging daarvoor gekregen via de post. Vanwege de Corona crisis ziet deze dag er anders uit als voorgaande jaren. Wij nemen extra maatregelen om uw gezondheid en die van ons allen te beschermen. Wij vragen u begrip hiervoor.

 • U wordt uitgenodigd in groepen op een vaste tijd; daaraan MOET u zich houden.
 • Draag een mondkapje.
 • Houdt binnen en buiten het gezondheidscentrum minimaal 1,5 meter afstand van andere patiënten en medewerkers.
 • Zonder oproepbrief krijgt u géén prik.
 • Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak als u 1 of meer van deze klachten heeft: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, opeens moe, niet meer ruiken of proeven en/of koorts.
 • U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.
 • Er is tijdens het prikken geen gelegenheid voor vragen, herhaalrecepten en dergelijke.

——- NEEM UW OPROEP MEE, ANDERS KRIJGT U GÉÉN VACCIN! ——-

Wij danken u voor uw begrip en medewerking om de veiligheid
voor u, uw medemens en ons personeel te waarborgen.

Geveltuin

HELPT U MEE MET DE AANLEG VAN DE NIEUWE GEVELTUIN?

DATUM: woensdag 28 oktober 2020
Tijd: 9 – 17 uur ( u mag zelf bepalen hoe lang u komt)

Beste buurtbewoner,

Een gezondheidscentrum verdient natuurlijk een groene entree. Een groene omgeving is gezond voor mens en dier, gezellig en verbindt mensen.

Op woensdag 28 oktober wordt daarom een 60 meter lange geveltuin aangelegd aan de voorkant van het gebouw. Daarbij kunnen wij u hulp goed gebruiken!

We zoeken ongeveer 5 mensen, waarbij we rekening houden met de coronamaatregelen en 1,5 meter afstand houden. Ook als u maar eventjes kan helpen, bent u van harte welkom. Kunnen wij op u rekenen? Meld u aan via info@haloz.nl.

Na de aanleg heeft de geveltuin ook af en toe wat aandacht nodig. Lijkt u het leuk om met groen bezig te zijn en hebt u interesse om hieraan deel te nemen? Laat het ons ook weten.

De geveltuin wordt aangelegd door Raymond Landegent, bekend van onder andere het iniatief 1000geveltuinen. De gemeente Rotterdam heeft een subsidie aangeboden, waardoor de geveltuin er ook echt kan komen.

Verandering van huisartsen

Dokter Bikker is per 1 maart gestopt met werken bij Huisartsen Laan op Zuid. Ze is 5 jaar een vertrouwd gezicht geweest.
Dokter Baartman heeft 1 jaar bij ons gewerkt als huisarts in opleiding en is inmiddels volleerd huisarts. Zij werkt nu als vaste huisarts bij ons op dinsdag, woensdag en vrijdag.
Dokter Van de Houwen is huisarts in opleiding aan de Erasmus Universiteit. Zij werkt sinds 1 maart bij ons. Na één jaar vervolgt ze haar opleiding ergens anders.
Dokter Von Kriegenbergh werkt ook al weer een aantal maanden bij ons. Hij gaat op woensdag en vrijdag werken.

Gecombineerde leefstijl interventie

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering bij mensen met overgewicht.
Het is een programma voor 2 jaar. U start met een intake bij een leefstijlcoach. Hij of zij kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan voor een gezondere leefstijl voor op een lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan op en maakt u met de diëtiste een voedingsplan. Het voedingsplan bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten.
De GLI wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering
Voor een verwijzing moet u een afspraak maken op de praktijk

Samen naar Balans

Het gezondheidscentrum Laan op Zuid gaat starten met een programma voor patiënten met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat.
Het programma, ”Samen naar Balans” genaamd, wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut en de POH-GGZ.
Aanmelden voor Samen naar Balans is momenteel niet mogelijk vanwege de coronacrisis.

Opleiding

In onze praktijk leiden we elk jaar een arts op als huisarts. Dat gebeurt in samenwerking met de Erasmus Universiteit. Tot 1 maart werkt dokter Mevius bij ons. Vanaf 1 maart start dokter Van de Houwen. Ze is afgestudeerd als arts en specialiseert zich nu als huisarts. Ze werkt samen met dokter Prins. Omdat ze in opleiding is maakt ze regelmatig video-opnamen van de gesprekken. Natuurlijk vraagt ze daarvoor altijd eerst uw toestemming.

Landelijk Schakelpunt

Wij doen mee met het Landelijk Schakelpunt. Via het Landelijk Schakelpunt kunnen andere zorgverleners uw belangrijkste medische informatie bekijken. Maar alleen als dat nodig is om u goede zorg te bieden. Bijvoorbeeld als u met spoed naar de huisartsenpost moet. Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens opgeslagen. Uw medische gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij uw huisarts en apotheek.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.