A A

Nieuws

Verandering van huisartsen

Dokter Bikker is per 1 maart gestopt met werken bij Huisartsen Laan op Zuid. Ze is 5 jaar een vertrouwd gezicht geweest.
Dokter Baartman heeft 1 jaar bij ons gewerkt als huisarts in opleiding en is inmiddels volleerd huisarts. Zij werkt nu als vaste huisarts bij ons op dinsdag, woensdag en vrijdag.
Dokter Van de Houwen is huisarts in opleiding aan de Erasmus Universiteit. Zij werkt sinds 1 maart bij ons. Na één jaar vervolgt ze haar opleiding ergens anders.
Dokter Von Kriegenbergh werkt ook al weer een aantal maanden bij ons. Hij gaat op woensdag en vrijdag werken.

Gecombineerde leefstijl interventie

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering bij mensen met overgewicht.
Het is een programma voor 2 jaar. U start met een intake bij een leefstijlcoach. Hij of zij kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan voor een gezondere leefstijl voor op een lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan op en maakt u met de diëtiste een voedingsplan. Het voedingsplan bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten.
De GLI wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering
Voor een verwijzing moet u een afspraak maken op de praktijk

Samen naar Balans

Het gezondheidscentrum Laan op Zuid gaat starten met een programma voor patiënten met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat.
Het programma, ”Samen naar Balans” genaamd, wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut en de POH-GGZ.
Aanmelden voor Samen naar Balans is momenteel niet mogelijk vanwege de coronacrisis.

Opleiding

In onze praktijk leiden we elk jaar een arts op als huisarts. Dat gebeurt in samenwerking met de Erasmus Universiteit. Tot 1 maart werkt dokter Mevius bij ons. Vanaf 1 maart start dokter Van de Houwen. Ze is afgestudeerd als arts en specialiseert zich nu als huisarts. Ze werkt samen met dokter Prins. Omdat ze in opleiding is maakt ze regelmatig video-opnamen van de gesprekken. Natuurlijk vraagt ze daarvoor altijd eerst uw toestemming.

Landelijk Schakelpunt

Wij doen mee met het Landelijk Schakelpunt. Via het Landelijk Schakelpunt kunnen andere zorgverleners uw belangrijkste medische informatie bekijken. Maar alleen als dat nodig is om u goede zorg te bieden. Bijvoorbeeld als u met spoed naar de huisartsenpost moet. Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens opgeslagen. Uw medische gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij uw huisarts en apotheek.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.