A A

Nieuws

Verandering van huisartsen

Dokter Bikker stopt per 1 maart met werken bij Huisarsen Laan op Zuid. Ze is 5 jaar een vertrouwd gezicht geweest.
Dokter Baartman heeft 1 jaar bij ons gewerkt als huisarts in opleiding en is inmiddels volleerd huisarts. Zij komt bij ons werken op dinsdag, woensdag en vrijdag.
Dokter Mevius is bijna 1 jaar in opleiding geweest en gaat haar opleiding op een andere plek verder vervolgen. Zij stopt ook per 1 maart.
Dokter Van de Houwen volgt haar op als huisarts in opleiding. Zij blijft ook één jaar.
Dokter Von Kriegenbergh werkt ook al weer een aantal maanden bij ons. Hij gaat op woensdag en vrijdag werken.

Gecombineerde leefstijl interventie

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering bij mensen met overgewicht.
Het is een programma voor 2 jaar. U start met een intake bij een leefstijlcoach. Hij of zij kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan voor een gezondere leefstijl voor op een lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan op en maakt u met de diëtiste een voedingsplan. Het voedingsplan bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten.
De GLI wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering
Voor een verwijzing moet u een afspraak maken op de praktijk

Samen naar Balans

Het gezondheidscentrum Laan op Zuid gaat starten met een programma voor patiënten met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat.
Het programma, ”Samen naar Balans” genaamd, wordt uitegevoerd door de fysiotherapeut en de POH-GGZ.
Aanmelde voor Samen naar Balans? Dat kan via de huisartsenbalie of door een e-mail te versturen naar praktijkmanager@haloz.nl

Opleiding

In onze praktijk leiden we elk jaar een arts op als huisarts. Dat gebeurt in samenwerking met de Erasmus Universiteit. Tot 1 maart werkt dokter Mevius bij ons. Vanaf 1 maart start dokter Van de Houwen. Ze is afgestudeerd als arts en specialiseert zich nu als huisarts. Ze werkt samen met dokter Prins. Omdat ze in opleiding is maakt ze regelmatig video-opnamen van de gesprekken. Natuurlijk vraagt ze daarvoor altijd eerst uw toestemming.

Landelijk Schakelpunt

Wij doen mee met het Landelijk Schakelpunt. Via het Landelijk Schakelpunt kunnen andere zorgverleners uw belangrijkste medische informatie bekijken. Maar alleen als dat nodig is om u goede zorg te bieden. Bijvoorbeeld als u met spoed naar de huisartsenpost moet. Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens opgeslagen. Uw medische gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij uw huisarts en apotheek.

Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens kunnen inzien als dat nodig is? Dan moet u eerst toestemming geven. Vraag aan de assistente een formulier om toestemming te geven. Of kijk op www.volgjezorg.nl.